‹‹‹Cukrář

Číšník/číšnice

Obor: Hotely, pohostinství
Domovník, správce objektu›››

Co dělá Číšník/číšnice

Číšník při výkonu svého povolání obsluhuje hosty v gastronomických zařízeních. Dále zajišťuje jídelní stoly a tabule, případně dokončuje některé pokrmy.

Náplň práce

  • obsluha hostů
  • přivítání a usazení hostů
  • dokončení některých pokrmů (flambování)
  • inkasování plateb
  • odnos použitého nádobí
  • příprava jídelních stolů a slavnostních tabulí
  • uskladňování a kontrola zboží
  • přijímání objednávek
  • servírování a vydávání pokrmů a nápojů

Pracovní nástroje

Do pracovních prostředků patří barová zařízení, servírovací stolky a běžné administrativní potřeby.

Osobnostní vlastnosti

Číšník by měl být člověk schopný jednání s lidmi, s kultivovaným vystupováním, dobrou pamětí a tělesnou zdatností. Číšník může být vyučen v oboru číšník nebo kuchař.
‹‹‹Cukrář

Číšník/číšnice

Obor: Hotely, pohostinství
Domovník, správce objektu›››