‹‹‹Vedoucí provozu/provozní

Zaměstnanec provozu restaurace

Obor: Hotely, pohostinství
Chemický inženýr›››

Co dělá zaměstnanec provozu restaurace

Zaměstnanec provozu restaurace či provozní pracovník restaurace ve své práci zajišťuje stravovací služby, výdej jídel a nápojů.

Náplň práce

  • přijímání objednávek
  • manipulace se surovinami
  • servírování a vydávání pokrmů a nápojů
  • inkasování plateb
  • odnos použitého nádobí
  • obsluha jednoduchých kuchyňských zařízení
  • příprava polotovarů a pokrmů
  • uskladňování a kontrola zboží

Pracovní nástroje

Do pracovních prostředků patří kuchyňské vybavení, běžné administrativní potřeby.

Osobnostní vlastnosti

Zaměstnanec provozu restaurace by měl být člověk schopný jednání s lidmi, s kultivovaným vystupováním, dobrou pamětí a tělesnou zdatností.
‹‹‹Vedoucí provozu/provozní

Zaměstnanec provozu restaurace

Obor: Hotely, pohostinství
Chemický inženýr›››